Domů > Spomocník > Základní vzdělávání > Pozvánka k účasti v mezinárodních soutěžích
Odborný článek

Pozvánka k účasti v mezinárodních soutěžích

24. 9. 2007 Základní vzdělávání Spomocník
Autor
Bořivoj Brdička

Anotace

Pozvánka k účasti v mezinárodních soutěžích pro školy souvisejících s využitím technologií.
Vzdělávací nadace Oracle (The Oracle Education Foundation) založená stejnojmennou firmou je nezávislou organizací pracující na principu dobročinnosti. Její aktivity jsou založeny na dvou základních službách Think.com a ThinkQuest.

Think.com je online prostředí přinášející různé tradiční nástroje na  podporu výukových aktivit škol. K poskytovaným službám patří email, publikování, diskuze a zdroje orientované na podporu výukových projektů.

Druhým, a pravděpodobně mnohem významnějším, pilířem činnosti Vzdělávací nadace Oracle, je organizace známé soutěže ThinkQuest. Již od roku 1996 přináší mezinárodním týmům studentů ve věku 9 – 19 let možnost získat velmi zajímavé ceny v podobě počítačů, kamer a účasti na slavnostním vyhlášení výsledků v kalifornském San Franciscu. Soutěží se v několika věkových a tématických kategoriích. Tým může mít 3 až 6 členů z různých regionů a navíc alespoň jednoho kouče, jímž musí být učitel libovolné existující školy. Výsledkem práce musí být web s výukovým zaměřením. Termín pro dokončení byl tentokrát stanoven na 4. dubna 2008.

Všechny soutěžní weby jsou veřejně dostupné prostřednictvím
ThinkQuest Library. Za dobu 11 let tak vznikl ojedinělý archiv obsahující celou řadu velmi zajímavých výukových materiálů často v různých jazycích. V současné době obsahuje již přes 6500 prací, na jejichž přípravě se podílelo přes 30 tisíc žáků. Každý měsíc tuto knihovnu navštíví miliony zájemců. Jedná se nepochybně o největší archiv svého druhu na světě.

Je skutečně velká škoda, že se dosud mezi účastníky neobjevil nikdo od nás. Přemýšlejte o tom! Pokud máte nějaký pěkný výukový web nebo se můžete pochlubit vynikající výukovou aktivitou využívající technologie, můžete se přihlásit též do evropské soutěže EUN eLearning Awards 2007. Zde je čas pro registraci a vložení záznamu jen do konce října.

Zlomte vaz!

zdroje:
Kimberly Pineda - Oracle Education Foundation Invites Students And Teachers To Take Part In ThinkQuest International 2008, Oracle.com, August 23, 2007
ThinkQuest International 2008, GrantsAlert.com, September 12, 2007

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.