Domů > Spomocník > Základní vzdělávání > Web místem zveřejňování disciplinárních řízení proti učitelům v USA
Odborný článek

Web místem zveřejňování disciplinárních řízení proti učitelům v USA

16. 2. 2004 Základní vzdělávání Spomocník
Autor
Šárka Vlčková

Anotace

Informace o opatření vermontského ministerstva školství buduje nové internetové stránky, na kterých budou informace o učitelích, kteří byli podrobeni disciplinárnímu řízení.

Vermontské Ministerstvo školství buduje nové internetové stránky, na kterých budou informace o učitelích, kteří byli podrobeni disciplinárnímu řízení. „Tyto stránky budou průběžně upravovány podle toho, jak budou případy postupovat,“ řekl pracovník vermontského Ministerstva školství William Corrow. Výsledky těchto disciplinárních řízení nejsou zveřejňovány jen ve Vermontu. Nedávná vlna publicity vyvolaná nevhodným sexuálním chováním učitelů ke svým žákům vyústila ve studie zkoumající, jak o těchto případech informovat veřejnost a jak jsou vlastně školy celkově proti tomuto chráněny, řekl Corrow.

I případy ostatních profesionálů se státní licencí, kteří se dostali do konfliktu se zákony, jsou zveřejňovány na internetu. Stejné sekce existují i pro obchodníky s nemovitostmi, zdravotní sestry, licitátory, účetní nebo lékárníky. Zveřejňování disciplinárních řízení s učiteli na internetu usnadní informovanost veřejnosti o projednávání těchto případů, řekl Corrow. Ministerstvo školství již rozhoduje jen o tom, které informace zveřejňovat a kde. Corrow též prozradil, že ministr by rád měl na stránkách odkaz na seznam kroků ministerstva v disciplinárních řízení.

Prezident Vermontské pobočky celostátních školských odborů Angelo Dorta prohlásil, že zveřejňování disciplinárních řízení učitelů je v souhlasu s metodikou přijatou americkým federálním ministerstvem vnitra k informování veřejnosti o přestupcích profesionálů. „Kromě tohoto, nemám žádné námitky proti zveřejňování těchto informací na internetu.. Nepožadujeme žádné speciální výhody,“ řekl.

Tento nápad přišel od Corrowa, člena komise, která dohlíží na bezpečnost ve vermontském školství. „Nechci, aby se učitelé cítili pronásledovaní. Komise pouze hledá cesty k lepší informovanosti veřejnosti.“ řekl Corrow.

Odkazy:
Vermont Department of Education - http://www.state.vt.us/educ
Vermont Secretary of State: Disciplinary Action Search - http://vtprofessionals.org/opr1/opr/pubs/press_search.html

zdroj: State web site to post disciplinary action against teachers, eSchool News online, September 30, 2003

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Autor
Šárka Vlčková

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.