Domů > Spomocník > Základní vzdělávání > Testování pomocí Moodle
Odborný článek

Testování pomocí Moodle

6. 3. 2013 Základní vzdělávání Spomocník
Autor
Vladimír Beran

Anotace

Upoutávka na práci, kterou student UK Praha PedF připravil za účelem pomoci učitelům vytvářet testy v rámci systému výuky Moodle.

Není to tak dávno, kdy jsem se při zpracování diplomové práce tématicky se zabývající "návrhem systému určeného k analýze získaných znalostí u žáků druhého stupně základních škol" zaobíral myšlenkou popsat možnosti testování v rámci systému na podporu presenční a distanční výuky Moodle. Spouštěcím mechanismem se nakonec stal kolega, vyučující na střední škole, který se rozhodl začít využívat tento systém v rámci vlastního profesního rozvoje a začleňování informačních a komunikačních technologií do života školy. Byl jsem požádán o přátelskou formu mentoringu. Problematickou partií Moodlu se stal modul Testování.

Při vkládání některých typů úloh není možno mluvit o intuici, transparentnosti či jednoduchosti použití. Nastavení parametrů jednotlivých typů úloh sice kolega pochopil, měl však obavy, že bude-li se k tvorbě testů vracet v budoucnu, budou jeho nabyté znalosti a dovednosti týkající se testování v Moodle potřebovat oprášit. Rozhodl jsem se proto vytvořit jakýsi manuál popisující možnosti zařazení softwarového balíku Moodle do systémů zabývajících se ověřováním a analýzou získaných znalostí a dovedností v jednotlivých stádiích edukačního procesu, který by shrnoval možnosti testování systému Moodle verze 2.4. Dokument může být použit jako podpora ke školení nebo při samostudiu. Závěr je věnován výhodám a nevýhodám tohoto řešení a zamyšlením se nad použitelností v praxi.

Snad se bude hodit i vám.

 

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.