Domů > Spomocník > Základní vzdělávání > Výstava ilustrací pro Učitelského spomocníka
Odborný článek

Výstava ilustrací pro Učitelského spomocníka

26. 4. 1997 Základní vzdělávání Spomocník
Autor
Bořivoj Brdička

Anotace

Ukázka prací, které nám poslaly děti z několika škol, když jsme je požádali o ztvárnění toho, jak si představují Učitelského spomocníka.

Milí návštěvníci,
jak jste si jistě již všimli, stránky Učitelského spomocníka jsou ilustrovány mnoha dětskými kresbami. Prostřednictvím učitelů, kteří se k nám chodí vzdělávat, jsme o ně požádali všechny, kdo byli ochotni nám pomoci. Jsme přesvědčeni, že i vám se tento způsob oživení často nezáživných informací líbí.

Tuto výstavku jsme se rozhodli udělat proto, že vám chceme ukázat jednak originály použitých obrázků, jež jsme z různých důvodů museli nějakým způsobem upravit, a také některé další zvláště pěkné kresby, které jsme dosud nepoužili. Budeme moc rádi, když i vy nám pošlete své obrázky s tématy týkajícími obsahu našich stránek. Nejlepší práce opět zveřejníme. Posílat je můžete buď poštou nebo lépe elektronicky k nám do oddělení IT PedF UK Praha. Děkujeme.

--------------------------------------------------------------------------------

Spomocnik01

Toto je původní práce, z níž jsme převzali obrázek Spomocníka a použili ho jako naše logo. Autorkou je Z. Homolová (10 let) ze Základní školy Brjanská z Kladna.

Spomocnik02

Jak vidno, kandidátů na Spomocníka jsme měli více a bylo velice obtížné si vybrat. I tento od D. Plechaté (11 let) ze ZŠ Křimická Praha 10 byl moc pěkný a určitě ho někde použijeme.

Spomocnik03 Spomocnik04

Za jedny z nejhodnotnějších prací vůbec považujeme ty ze ZŠ pro žáky se zbytky zraku v Radlické ulici v Praze 5. Ten první je od Martina Patery (15 let) a ten druhý od Dany Sýkorové (15 let).

Spomocnik05

Některé práce by mohly jít zfleku do nějaké soutěže. Robert Jansa (12 let) ze ZŠ Nedvědovo n. v Praze - Podolí kreslí jako profesionál.

Spomocnik06

Petr Calk (14 let) ze ZŠ Na Smetance v Praze 2 nám nakreslil, jak dopadne každý, kdo se snaží pozřít všechny informace, které má na dosah. Je jich příliš mnoho na to, aby to bylo zdravé.

Spomocnik07

Technologie však mohou být použity i mnohem zdravějším a užitečnějším způsobem. M. Ebertová (14 let) z Unhoště se, jak se zdá, s počítačem již docela skamarádila.

Spomocnik08

Petra Pařízková (11 let), ZŠ Veronské náměstí Praha 10, prokazatelně pochopila, k čemu mohou být dobré komunikační technologie v podobě Interentu. Doufejme, že ona i vy se o to usilovněji budete učit angličtinu. Není to sice přímo rodný jazyk indiánů, ale určitě se pomocí něj s nimi domluvíte.

Spomocnik09

Nikola Poláková (11 let), ZŠ Veronské n. Praha 10, již tuší i to, že je možné, aby se část peněz elektronicky posílaných do banky ztratila. Od té doby, co se na Inernetu začalo více obchodovat, to však jde stále hůře. Těžko se vám někdy něco takového ve skutečnosti přihodí.

Spomocnik10

Žák páté třídy ze ZŠ pro žáky se zbytky zraku v Radlické ulici Praha 5, který se podepsal Borek, nám nakreslil krásnou výměnu názorů. Nebo bychom tomu snad měli říkat komunikace? To je jedno. V každém případě jsme tento obrázek použili.

Spomocnik11

Tohle již není jen obyčejná výměna informací. Petra Šťastná, ZŠ Křimická Praha 10, věří, že počítač je schopen citu. Petro, to ne. Za vším, co počítače dělají, stojí lidé. Jestlipak víš, že je dnes již docela běžné, aby se dva lidé, třeba i z úplně vzdálených koutů naší Země, prostřednictvím Internetu poznali, zamilovali se do sebe a nakonec se třeba i vzali?

Spomocnik12

Není to dojemné! Eliško Glancová (8 let) z výtvarného kroužku na ZŠ Korunovační v Praze 7, děkujeme.

--------------------------------------------------------------------------------

Tak, a to je zatím vše. Časem se ale vraťte, budeme obrázky obměňovat. Zvláště, pokud i vy nám nějaký pošlete.

Licence

Všechny články jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-NC-ND.

Hodnocení od uživatelů

Článek nebyl prozatím komentován.

Váš komentář

Pro vložení komentáře je nutné se nejprve přihlásit.

Článek není zařazen do žádného seriálu.